tisdag 5 oktober 2010

Samma sol och samma stjärnor

Tjejerna på flygplatsen på arlanda
Vi landade på Kilimanjaro airport strax efter angiven tid. På flygplatsen förväntade vi oss att skjutsen skulle vara på plats men små missförstånd gjorde att ingen var där att möta upp oss. No worries, sa mannen som kommit för att hämta dom andra tjejerna och han kontaktade strax Sara, kvinnan från KCMC som har kontakt med Mälardalen. Efter kanske en timmes väntan var skjutsen på plats. Madame principle - Juliette, nursing teacher - Salome och driver - Masawe var på plats. De tar otroligt gott hand om oss, hjälper oss med skjuts, mat och andra välbehövda tips.

Kilimanjaro airport
Införskaffade förnödenheter på marknaden i Moshi town

Första dagen gick åt till att registrera diverse certifikat, visum och betalningar. Sjukhusområdet accepterar endast US dollar vilket Emy självklart inte noterat. Vidare hade hon heller inte uppfattat att CV och acceptance allowence, passfoton x 6 skulle finnas på plats, men allt går givetvis att ordna! På kvällen skingrades molnen och vi fick för första gången se Kilimanjaro. Fantastisk vy från våran veranda.

Lite suddigt men dock Kilimajaro mountain


Idag - tisdag, andra hela dagen på våran vistelse, har vi planerat inför våran praktik och blivit runtvisade på sjukhusets olika avdelningar. Det är svårt att beskriva med ord hur det känns att stå där, helförsäkrad och med massa pengar på fickan.

Carolina
Härliga tjejerna Anita, Meron och Carolina och jag har det otroligt gott. Snart ska vi väl tillbaka till huset, äta gott och sedan ladda batterierna för en ny dag på sjukhuset.

1 kommentar:

  1. Otroligt vackra Kilimanjaro! Ni verkar också bli otroligt väl omhändertagna..... Skönt tycker vi här hemma!

    SvaraRadera